Jossakin Tappavassa aseessa elokuvan viimeisimmistä kohtauksista eräs diplomaatti huutaa: "Diplomaattinen koskemattomuus!" Huudon jälkeen hänet ammutaan ja ampuja sanoo: "On juuri kumottu". Diplomaattia ei siis diplomaattinen koskemattomuus pelastanut. Nyt haluan kirjoittaa hieman meidän jokaisen ihmisen koskemattomuudesta. Se tuntuu hämärtyneen tässä yhteiskunnassa. Esimerkkejä tästä on lukuisia.

Keskustelin eilen opettajien tilanteesta kouluissa. Tuntuu,että heillä ei ole mitään suojaa. Kuulin kotitalousopettajasta, jota oli heitetty veitsellä kun hän oli viimeisimmillään raskaana. Hän oli onneksi ehtinyt väistää. Herää kysymys tarvitaanko opettajien koskemattomuus taata voimakeinoin. Entä mitä kuuluu lapsille? Heitä käytetään hyväksi aikuisten tarpeisiin kun heidän tulisi olla saajaosapuoli. En uskalla edes arvata kuinka moni aikuinen luottaa ihmisiin enää. Jos joku tarjoaa omaa paikkaa linja-autossa, häntä säikähdetään. Jos tehdään jotain hyvää, ajatellaan että hänellä on joku taka-ajatus.

Minulle tämä kertoo ihmisen koskemattomuuden laiminlyömisestä. On kävelty ihmisen yli liian monta kertaa. Jos ei koe rakkautta, on alettava suojelemaan itseään. Samalla syntyy muuri, joka on vaikea murtaa ja sen murtaminen tekee kipeää. Jotta ihminen eheytyisi,on tämä muuri rikottava. Mitä isompi muuri on,sitä kivuliaampaa se on murtaa.

Haluan tehdä selväksi, että jokaisella ihmisellä on koskemattomuus. On syntiä satuttaa lähimmäistä. Se tarkoittaa myös itsensä satuttamista. Ainut tila, jossa ketään ei satuteta, on rakkaus. Mutta jos kerta me ihmiset olemme niin pahoja toisillemme, onko eheytymiseen mitään toivoa. On. Jumalan rakkaus saa meissä aikaan myös lähimmäisen rakkauden. Meidän ainut toivomme oli, on ja tulee olemaan rakastava Jumala. Vain Jumalan avulla voimme luoda ilmapiirin, jossa jokainen saa säilyttää koskemattomuutensa.

Ystävänpäivän lähetessä haluan kuuluttaa jokaisen oikeutta ystävälliseen kohteluun. On muistettava, että ystävä ei kulje yli, ole liian lähellä tai kaukana, vaan ystävä on vierelläkulkija. Hän, jolla ei ystäviä ole, saa ottaa vierelleen Jeesuksen, joka on luvannut rakastaa kaikkia maailman loppuun asti. Häntä tarvitsee vain pyytää tulemaan ja hän tulee.