Moni kysyy itseltään aamuisin, mitä tänään tekisi. Toinen kysymys on se, mitä pitäisi tänään tehdä. Jälkimmäiseen kysymykseen antaa ympäröivä maailma paljon vastauksia. Se, mitä oikeasti alkaa tekemään, riippuu kuitenkin itsestä. Joka hetki on päätettävä antaako yleisön mielipiteen vaikuttaa omiin päätöksiin enemmän kuin oman mielipiteen. Se on helppoa, jos on yleisön kanssa samaa mieltä. Virran mukana on helppo kulkea. Sanonta kuitenkin sanoo osuvasti: "Vain kuolleet kalat uivat virran mukana!" Eli jos kuljet virran mukana, olet kuollut kala. Et päätä mistään itse. Voit jopa päättää jonkun toisen elämästä ennemmin kuin omasta elämästäsi.

Raamattu opettaa, että ihmiskunta, eli vertauksen virta, on menossa kohti tuhoaan. Jos olet kyydissä, menet tuhoon sinäkin. Tätä nykyä muutkin kuin raamattu opettaa, että kohti tuhoa ollaan menossa. Siitä pitää kasvihuoneilmiö, moraalittomuus, ekologinen lyhytnäköisyys tai vaikka asteroidit huolen. On siis tehtävä valinta. Sinulla ja vain sinulla on se valta omassa elämässäsi. Toisessa vaakakupissa on maailma ja sen vastaukset. Toisessa on sinun omat valinnat. Lähdetkö elämään omaa elämääsi vai kuoletko hiljaa virran mukana? Toivottavasti vastasit oikein.

Vieläkään ei olla pelastuneita. Jos pidetään joki-vertaus mielessä, ei olla vielä kuivilla. On uitava oikeaan suuntaan, että päästään rannalle. On paljon mahdollista, että tuhoudut, vaikka et anna kenenkään päättää omasta elämästäsi. Vielä voit tehdä vääriä päätöksiä. Sinun on lähdettävä kasvuprosessiin ja otettava mahdollisimman monta kaveria mukaan.

Mietitäänpä vielä hetki jokea. Se on voimakas. Yksi eikä tuhat kalaa saa sen suuntaa käännettyä. Tarvitaan apua. Jumalakaan ei käännä virran suuntaa, koska hän antoi maailman hallinnan ihmiselle ja ihminen antoi sen paholaiselle. Jumala voi kuitenkin pelastaa kalan virrasta, jos se sitä pyytää. Kala ei pääse rannalle myöskään itse, koska virta on liian voimakas. Tarvitaan rakastava Jumala, joka auttaa. Ainut keino pelastua näyttäisi olevan rakastavan Jumalan olemassaolo ja Hänen tarjoama pelastus. Sellainen löytyy raamatusta, mutta onko Häntä olemassa. Allekirjoittanut kala uskoo, että on. Se ei kuitenkaan riitä sinulle. Sinun täytyy uskoa, että sinut pelastetaan. Ehdotan, että rukoilet eli puhut Jumalalle, että "Rakastatko minua?". Jos Jumalaa ei ole, niin et saa vastausta. Jos Jumala on, on ehdottoman tärkeää, että Hän on rakastava. Muuten hän ei halua sinua pelastaa.

Jos rukoilit tuon kysymyksen, kuulostele tarkkaan, mitä ja miten hän vastaa. Raamatun Jumala on luova. Se on Hänen luontonsa. Hän saattaa siis vastata yllättävällä tavalla. Jos vastaus on kyllä, on edessä valinta. Otatko pelastuksen vastaan vai et? Se on täysin itsenäinen päätös.