Elokuvassa Matrix on maailma, jossa ihmisille syötetään aivoihin valetodellisuus. Herää siis kysymys, onko näkemämme maailma vain harhakuva vai todellisuus. Jostain samasta on kyse omissa ajatuksissani siitä, miten voin olla varma Jumalan olemassaolosta. En voi järjellisesti perustella, miksi uskon Jumalaan. Se on loppuun asti jonkun verran uskonvarainen asia. Oikeastaan uskon sen olevan hyvä asia, että asia on niin.

Toinen vertauskuva liittyy päähän ja sydämeen. Aluksi koitin päästä Jumalan lähelle järjellä. Se ei ollut oikea konsti. Löysin Jumalan vain sydämen avulla. Sama pätee uskon varmuudessa. Se on sydämen eikä pään asia. Jumala on sen sinne lahjoittanut. Järjellisesti voin sanoa: "Olen varma sydämessäni, että Jumala on olemassa ja pääsen taivaaseen kuoltuani." Se, miten pääsin tähän tilaan, on lyhyesti kerrottuna se, että pyysin Jeesuksen elämääni. Minun oli heittäydyttävä uskon varaan. Siitä sain varmuuden. Huomasin, että Jumala on toiminut ja toimii elämässäni. Lisävahvistusta sain myöhemmin lisää kun elämä alkoi muuttua ihmeellisesti. Tuli vastauksia rukouksiin ja mukavia yllätyksiäkin. Huomasin, että minua johdatetaan parempaa elämää kohti. Jumala antoi monia eri syitä uskoa häneen, myös järjellisiä.

Hyöty, jonka näen siitä, että Jumalaa ei löydä järjen avulla, on nöyryys. Jos olisi mahdollista löytää Jumala ihmisjärjen avulla, olisi houkutus ajatella itseään fiksuksi. Se tekisi taas ihmisen ylpeäksi, joka ei olisi niin hyvä juttu. Tällöin ihminen yrittäisi taivaaseen omin voimin. Se ei kuitenkaan onnistu. Se, että meidän täytyy pyytää Jeesus elämäämme, vaatii nöyryyttä. Meidän on tunnustettava vajavaisuutemme ja myönnettävä, että vain Jeesus voi meidät pelastaa. En nyt paneudu sen enempää Jeesuksen pyytämiseen omaan elämään. Viittaan vain nettisivustoon, jossa asia selitetään hyvin. Jos siis haluat saada selville, miten tullaan uskoon käy evankeliointi elämäntapana ry:n sivuilla. Pyydä ihmeessä Jeesus elämääsi. Ei se ota, jos ei annakaan. Minulle se on antanut paljon. Siunausta.