Mikä on sinun todistuksesi elämästä? Onko käytös kymppi? Mites liikuntanumero? Matikka ei nyt varmaan ole kehuttava? Onko nämä ne kysymykset, joilla arviot omaa elämääsi. Entä kuka antaa arvosanat? Annatko sinä itse vai lähimmäiset, yhteiskunta tai kenties Jumala?

Jos arvioit itse itsesi, voi arviosi mennä pahasti harhaan. Joko annat itsestäsi liian huonon tai hyvän arvioinnin. Lähimmäiset eivät välttämättä tunne oikeasti sinua ja heidänkin arviointiperusteet voivat olla kyseenalaisia. Yhteiskunta on kiinnostunut BKT:sta ja kuinka paljon sinä voit sitä korottaa tai herra paratkoon alentaa. Arvaat jo minun valintani. Minä annan Jumalan arvioida minut. Se on totuuden mukainen ja Jumala tuntee minut itseänikin paremmin.

Totuuden mukainen? No siinä ei voi käydä hyvin, ei minusta ole täyttämään kymmentä käskyä. Ei niin. Ei kukaan voi niitä täyttää, paitsi Jeesus täytti ne ja ylikin. Ja juuri Jeesuksen takia hommassa käy hyvin. Ei haittaa kuinka syntisiä olemme, kun Jeesuksen täydellinen uhri eli ristin kuolema pyyhkii syntimme pois. Näin käy kun ottaa Jeesuksen oman elämänsä herraksi. Hän ei puhdista ellet sitä itse halua ja pyydä. Se kuuluu armoon.

Ajatellaan, että ihme on tapahtunut, ja olet ottanut Jeesukseen vastaan. Hän asuu nyt sinussa Pyhän Hengen kautta ja vaikuttaa elämääsi. Mutta sinä olet vielä jäljellä. Teet yhä syntiä, koska Jumala ei edelleenkään hallitse sinua kokonaan. Hän kunnioittaa yhä sinua. Mutta vaikka olet syntinen, on suuri juttu tapahtunut. Sinä pääset taivaaseen viimeisenä päivänä. Vietät ikuisuuden ihanuudessa. Sinua arvostellaan nyt Jeesuksen mukaan ja se on täydellinen todistus. Enää ei tarvitse kuin pitää kiinni tästä pelastuksesta. Sinulla on vielä mahdollisuus ja vapaus päästää irti pelastuksesta. Se on huomioitava. Se saattaa olla rankkaakin, mutta Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme maailmanloppuun asti.

Entä mitä tapahtuu väliajalla? Pelastus voi olla varma, mutta mitä teen ennen kuolemaani. Neuvoni on: Elä ihmisiksi ja pyydä kavereita matkalle mukaan. Paras tapa elää kunnon elämää on antaa Pyhän Hengen muuttaa sinua paremmaksi ihmiseksi. Se onnistuu rukoilemalla Häntä poistamaan pahuuden sinusta. Se on loppumaton prosessi maan päällä, mutta se kannattaa. Näin alat olla pikkuhiljaa todistus Jumalan rakkaudesta ja niiden kavereiden kutsuminenkin helpottuu, kun he huomaavat sinun oikeasti muuttuneen paremmaksi ihmiseksi. Kristityn kasvussa auttaa myös seurakunta eli yhteyden pito muihin kristittyihin sekä raamatun lukeminen (varsinkin rukoilemalla Pyhää Henkeä opettamaan sen kautta). Raamattu voi olla vaikeaselkoinen kirja, mutta Pyhän Hengen avulla se aukeaa kyllä.

Ei mulla tällä erää muuta. Siunausta!