Loppuuko tämä ainainen ruutuajasta taistelu koskaan? Saanko tiskipöydän ikinä puhtaaksi? Miten kukaan voi viettää joulun perheen kanssa kotona? Nämä ovat kysymyksiä, joita omassa elämässä on viime aikoina kuulunut. Hankaluutta on taloudessa, kasvatuksessa, sosiaalisissa suhteissa ja rukouselämässä.

Otin kuvan tiskivuoresta, joka ei mahtunut kokonaisuudessaan tiskikoneeseen. Ehkä on viisasta olla sitä jakamatta tähän blogikirjoitukseen. Mietin elämää tuon näkymän kautta. Elämämme on kuin tuo tiskipöytä, joka hukkuu kaiken hankaluuden alle. Tiskipöytä voisi irrota kiinnityksestä ja nostaa toista laitaansa kaataen kaikki astiat lattialle. Se olisi mahdotonta tiskipöydälle ja sotkua siitä tulisi.

Jumalan ratkaisu oli lähettää oma tiskipöytänsä, so. Jeesus, jotta voisimme omat sotkumme siirtää Hänen päällensä. On toki noloa antaa omat likaiset kahvikupit puhtaan valkoisen Jeesuksen päälle, mutta se on ainut keino päästä omasta synnistä eroon. Anna siis kuormasi Jeesuksen kannettavaksi ja ota Jeesuksen ies kannetavaksesi, niin kaikki on hyvin. Aamen?

”Kuka tuokin kuvittelee olevansa? Koko elämäni olen yrittänyt kaikkia näitä ohjeita noudattaa: Rukoile, ylistä, lue sanaa, raamistele, kuntoile…” lista kulkee ehkä päässäsi. Niin minunkin. En tietenkään tarkoita, että tuo kaikki on turhaa, mutta sen väitän, että Jumala ei halua sinun uupuvan tuon kaiken taakan alle.

Mari käs…kehotti loistamaan valoa arjessa ja miettimään Jumalan tarkoitusta elämässäsi, jos oikein muistan. Minä annan oman vinkkini tähän. Purista itsestäsi viimeisetkin voiman rippeet ja pinnistä vielä yksi kiiltokuvajoulu itsestäsi. Jos olet valmis kokeilemaan kuitenkin jotain muuta, käännä katseesi. Älä sano mitään, älä liiku, älä suunnittele, äläkä varsinkaan lupaa mitään. Kun olet valmis ja rauhassa, rukoile Herran siunaus. Kaupan päälle voit heittää Isä meidän -rukouksen.

Keittiössämme seistessäni käänsin katseeni 90 astetta tiskivuoresta ja katselin ulos lumiseen, auringonpaisteiseen ja seesteiseen maisemaan korkeine mäntyineen. Otin kuvan. Sinä voit kuvitella mieleesi sopivan maiseman, katsella ihan oikeaa maisemaa tai ehkä Mika laittaa jonkun kivan lappikuvan tähän. Minulla tuli mieleeni ulos katsellessani perusta-sana. Jeesus on se perusta, jonka varaan voi kaiken laskea. Tule Herra Jeesus tämän elämän herraksi.