Se on Pave Maijasen biisi. Se alkaa ihanalla huilun soitolla ja hetken päästä lyyrikko kuvailee synkkää tunnelmaa. Sitten pikkuhiljaa alkaa toivo näkyä. Lopulta lauletaan "Elämän nälkä - - mua eteenpäin rohkaisee!" Laulu loppuu samaan huilun soittoon mistä alkoikin.

Onko sinulla elämän nälkä? Minulla ei ollut. Kerran sanoin jopa, että minulla ei ole ollut oikeastaan vuosiin fyysinenkään nälkä. Olen syönyt aina ennen kuin on tullut nälkä. Huomaan, että olen elänyt elämääkin samalla tavalla. Uskon, että se ei ole terveellistä. Jossain tutkimuksessa muistaakseni todettiin myös, että vertaillessa apinoita, joista toinen söi enemmän ja toinen sai nähdä nälkää, huomattiin, että nälkäinen oli pirteämpi kuin toinen. En muista oliko kyseessä apinoita vai jotain muita eläimiä, mutta näet pointtini. Uskon, että sama pätee ihmisiin. Ihminen janoaa sisimmässään muutosta. Hän janoaa elämää.

Kulttuurimme kannustaa päinvastaiseen toimintaan. On hyvä asettua aloilleen - ei saa olla radikaali. Muutos pitää tapahtua kulttuurin sanelemana. Muutoksen tulee olla hallittua. Toki muutos on nykyään kovaa. Pitää kuluttaa. On ostettava digiboksi ja uusin kännykkä ja se on aivan normaalia. Muutosta tapahtuu, mutta se on hallittua. Ei se ole aitoa elämää.

Se vie kohti kuolemaa. Voima, joka maailmaa liikuttaa, on raha. Jos ei ole rahaa, on vaikea sopeutua yhteiskuntaan. On tehtävä työtä markkinatalouden hyväksi, että saa rahaa, jota työntää markkinatalouden rattaisiin. Tällaisessa oravanpyörässä elämme. Raha on se jumala, jota kumarretaan.

Mitä on sitten tehtävissä? Ei ehkä paljoakaan. Tämän laivan kääntäminen on iso juttu. Uskon, että se ei ihmiskunnalta onnistu. Jumala voi. Mutta Jumala on siitä omituinen, että hän antoi maailman hallinnan meille ihmisille (1.Moos 1:28). Hän ei aio muuttaa maailmaa ilman meidän lupaamme. Se olisi meidän vapautemme rajoittamista. Meillä on oikeus syöstä itsemme tuhoon. Eli kikka on alkaa janota elämää. Mitä se tarkoittaa? Saako sen elämän nälän jostakin. Ei, se on jo sinussa. Samalla tavalla kuin fyysinenkin nälkä iskee kun ei syö, niin samoin on elämän nälän. Sen nälän voi tyydyttää vain Jeesus Kristus (Joh. 14:6). Lähde seuraamaan Kristusta, niin elämä alkaa maistua elämältä.